Hoe EcoBASE Schuimglas gemaakt wordt

Voor het produceren van EcoBASE Schuimglas recyclen we glas en maken er glasmeel van. Hieraan voegen we een specifieke hoeveelheid additief toe. Wanneer dit mengsel verhit wordt, ontstaat een poreus, opgeschuimd, maar zeer hard materiaal dat vrij toepasbaar is.

Technische eigenschappen

EcoBASE Schuimglas kan dynamische, cyclische belastingen opnemen en heeft een dynamische stijfheid van circa 65 MPa. Door het extreem lage gewicht, circa 155 kg/m³ losgestort, vermindert EcoBASE Schuimglas het totale constructieve gewicht aanzienlijk. Hiermee wordt zetting aanzienlijk gereduceerd, essentieel in regio’s met een slappe bodem. Een lager gewicht betekent ook:

  • Minder ontgraven
  • Minder afvoer
  • Minder bemaling
  • Lagere berminstabiliteit
  • Snellere uitvoering

Niet alleen een lichtgewicht constructie is mogelijk, maar zelfs een evenwichtsconstructie of nog lichter. Autonome zetting kan niet of nauwelijks worden tegengegaan, maar het zettingsgedrag kan nu wel overeengestemd worden aan die van de omgeving. Het verzadigd onderwatergewicht is, door het opdrijvend vermogen van de opgesloten lucht in de schuimglaskorrels, nagenoeg gelijk aan het gewicht van het gewicht boven de grondwaterspiegel. Hierdoor zijn zetting door toegenomen constructief gewicht of opdrijving, als gevolg van een tijdelijke verhoogde grondwaterstand uitgesloten.

In onze zoektocht naar de perfecte oplossing hebben we pilots uitgevoerd, getest en extern onderzocht.

NL BSB® Productcertificaat K-0211456-1

Wat maakt schuimglas bijzonder?

Hoe wordt schuimglas toegepast?

Hoe wordt schuimglas geproduceerd?

Hoe wordt schuimglas vervoerd?